Skip to main content

Izolacja danych

Dane każdej przestrzeni roboczej są oddzielone od danych innych przestrzeni. Osoba należąca do kilku organizacji widzi w każdej z nich tylko dane tej organizacji.

Eksport danych

Kadry (HR), Administrator i Właściciel mogą w każdej chwili pobrać wnioski, salda i osoby w Ustawienia → Eksport danych. Zobacz Eksport danych. Eksport jest dostępny także w trybie tylko do odczytu, np. po zakończeniu okresu próbnego albo subskrypcji.

Przeniesienie danych do innego dostawcy

Kto: Właściciel. Gdzie: Ustawienia, sekcja Przenoszenie danych do innego dostawcy. Jeśli przenosisz dane do innego systemu, możesz wydać poświadczenie dla dostawcy docelowego. Pozwala ono wyłącznie na odczyt danych eksportowalnych tej przestrzeni przez interfejs przełączania i nie daje dostępu do aplikacji.
1

Wydaj poświadczenie

Wpisz nazwę (np. dostawcę docelowego), wybierz Ważność i kliknij Wydaj poświadczenie.
2

Skopiuj je od razu

Poświadczenie jest wyświetlane tylko raz. Skopiuj je i przekaż dostawcy docelowemu bezpiecznym kanałem.
Poświadczenie możesz w każdej chwili Odwołać. Lista pokazuje, kiedy wygasa i kiedy było ostatnio użyte.

Usuń organizację

Kto: Właściciel. Gdzie: Ustawienia → Strefa niebezpieczna.
Usunięcie obejmuje wszystkie osoby, wnioski, salda i ustawienia. Dostęp zostaje odcięty od razu. Przez 30 dni możesz anulować usunięcie; po tym czasie dane są usuwane bezpowrotnie.
1

Rozpocznij usuwanie

Kliknij Usuń organizację.
2

Potwierdź

Wpisz nazwę organizacji i kliknij Zaplanuj usunięcie.
Aby anulować usunięcie w okresie karencji, zaloguj się — zobaczysz komunikat Przestrzeń zaplanowana do usunięcia z przyciskiem Anuluj usunięcie.
Przed usunięciem organizacji pobierz eksport danych, jeśli będą Ci potrzebne. Jeśli masz aktywną subskrypcję, sprawdź też anulowanie subskrypcji.

Powiązane artykuły